Okçuluk Benim Sporum Projesi Lansmanı Gerçekleşti

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Vakfımız işbirliği ile düzenlenen Okçuluk Benim Sporum Projesi'nin lansmanı bugün yapılan tören ile gerçekleşti.

06 Ocak 2018 Cumartesi Saat 20:26

Ata sporumuz okçuluğu sevdirmek ve olimpiyat şampiyonu sporcular yetiştirmek amacıyla yola çıkan Vakfımız bir büyük projeye daha imza attı. Okçular Vakfı, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği proje kapsamında 39 ilçedeki 162 okulda görev yapan 330 öğretmene okçuluk eğitimi verdi.

Eğitimleri başarıyla bitirip teorik ve uygulamalı sınavı geçerek “Formatör Öğretmen” olmaya hak kazanan öğretmenler adına temsilen 15 öğretmen,  sertifikalarını Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen törende Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasif Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Vakfımız Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan ve Vakıf Başkanımız Haydar Ali Yıldız’ın elinden aldılar.

Vakfımızda 5 gün 6 saatlik toplamda 30 saatlik müfredat eğitimi sonunda başarılı olan 330 öğretmen “Formatör Öğretmen” sıfatıyla kendi okullarında verecekleri okçuluk eğitiminin ardından yapacakları seçmeler ile gelecek vaat eden başarılı sporculardan takım kuracaklar. Okçuluk sporuna yeteneği olan öğrencilerin İstanbul genelinde taranmasının hedeflendiği proje kapsamında oluşacak takımlar İstanbul Şampiyonası’na da katılacaklar.

Bakan Yılmaz ”Ata Sporlarımıza Sahip Çıkmalıyız”

Vakfımızda eğitimlerini tamamlayan 330 öğretmenin sertifika töreninde bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, okçuluk gibi Türk kimliğini günümüze taşıyan ata sporlarına sahip çıkılması gerektiğini belirterek  “Okçular vakfı bu konuda önemli bir misyon üstlenmiş durumda. Öğretmenlerimizi de eğiterek bu sporun genç nesillerin tarafından sevilmesinin önünü açtılar. Her şey öğretmenden başlar. İnanıyorum ki öğretmenlerimiz görev yaptıkları okullarda başarılı gençlerimizi bulup çıkartacaklar ve onları bu spora kazandıracaklar. Öncelikle 117 okulda 24’er kişilik takımlarla toplam 2.808 öğrencimizi okçuluk sporu ile tanıştıracağız. Halen İstanbul’da 17 ortaokulda 13’er kişiden oluşan takımlarla toplam 221 öğrencimiiz okçuluk eğitimi alıyor. Geleceğin şampiyonlarını bu şekilde bulacağımıza inanıyorum“ dedi.

İstanbul Valisi Vasif Şahin ise yaptığı konuşmada “Kendi özümüzedönmek için okçuluk çok önemli bir spor. Okçuluk sporunu yapan bir genç, ecdadının da okçuluk yaptığı için gurur duyuyor. Bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise Beyoğlu semtinde yaşayan herkesin en az bir kere ok atmasını istediklerini ve merak duyanların da daha sonra devam etmelerini arzu ettiklerini söyledi.

Vakıf Başkanımız Haydar Ali Yıldız da, vakıf olarak bugüne kadar bir çok projeye imza attıklarını söyleyerek “Yaptığımız tüm projelerde okçuluğun bir spor olarak sahiplenilmesini ve geniş kitleler tarafından sevilmesini amaçladık. İl Milli eğitim Müdürlüğü ile yaptığmız bu proje en kapsamlı projelerimizin başında geliyor. Şimdi sıra eğitim verdiğimiz öğretmenlerimize geldi. Onların girişimleriyle İstanbul kapsamında geniş bir tarama yapacağız. Olimpiyat şampiyonu çıkarma misyonumuz için atılmış en önemli adımlardan biri de bu olacak” diye konuştu.

“2020 Olimpiyatlarında madalya hedefliyoruz”

Mütevelli Heyet Üyemiz Bilal Erdoğan ise,  5 yıl önce başlanan bu yolculukta kritik bir eşiği geçtiklerini kaydetti. Erdoğan okçuluğun daha çok gündeme gelmesine vesile olmaya çalıştıklarını da belirterek “Antrenör eksiğimiz, okçulukla ilgilenenlerin kullanabileceği tesis yoksunluğumuz vardı. Bugün antrenör yetiştiriyoruz. Pahalı ekipmanı yerli imkanlarımızla daha ucuza mal etmeye çalışıyoruz. Turnuvalarda, şampiyonalarda madalya için çocuklarımızı yarıştırmaya, Türkiye dışında bayrağımızı daha çok göndere çektirmek için mücadele ettik. Hamdolsun bugüne kadar 70 bin kişi ok attı. 200'ün üzerinde performans sporcumuz Türkiye içinde ve dışında hem okçuluk sporunu daha ileriye taşımaya hem de bayrağımızı daha fazla dalgalandırmaya gayret gösteriyorlar. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğretmenlerimiz şimdi kendi okullarında yetenekli öğrencileri bulup çıkaracaklar ve kadim Türk okçuluğunun adını dünya spor sahnesine altın harflerle yazdıracaklar. İnanıyorum ki 2020 Olimpiyatları’nda madalya alacağız” şeklinde konuştu.