6. Fetih Kupası Türk Okçuluğu Kastamonu Bölge Elemeleri Tamamlandı

280 Sporcunun Katılımıyla Gerçekleşen 6. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu Kastamonu Bölge Elemeleri Sona Erdi.

07 Nisan 2018 Cumartesi Saat 18:20

Vakfımızın her yıl geleneksel olarak düzenlediği, ulusal ve uluslararası birçok başarılı sporcunun yarışacağı 6. Fetih Kupası’na katılımın yoğun olması sebebiyle bu yılki yarışmalar öncesinde Geleneksel Türk Okçuluğu Bölge Elemeleri düzenlendi. İlk ayağı Mart ayı sonunda Malatya’da düzenlenen elemelerinin ikinci ayağı 6-7 Nisan tarihlerinde Kastamonu’da gerçekleştirildi. Kastamonu Havaalanı Mevkii’nde yapılan elemelere 280 okçu katıldı. Menzil Okçuluğu ve Hedef Okçuluğu olarak 2 farklı kategoride yarışan sporcular başarılı olmaları halinde 6. Fetih Kupası’nda boy gösterecekler.

Kastamonu Bölge Elemeleri’ne Samsun, Tokat, Amasya, Karabük, Bartın ve Düzce’den okçular katıldı. Kastamonu Bölge Elemeleri’nin tamamlanmasının ardından 13-14 Nisan Konya Ecdat Bahçesi ve 20-21-22 Nisan tarihlerinde ise Bursa Eski Atatürk Stadı’nda Geleneksel Türk Okçuluğu Bölge Elemeleri’ne devam edilecek.

Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz ve Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Bölge Elemeleri’ne katıldılar. Elemelerde ayrıca Ok Atışı, Mas Güreşi, Mangala, Aşık Atma, Şalvar Güreşi, Archery Tag ve Atlı Okçuluk Gösterileri de düzenlendi.