KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

OKÇULAR VAKFI‘NA BUGÜNE KADAR İBB‘DEN HERHANGİ BİR PARA AKTARIMI SÖZKONUSU DEĞİLDİR.

21 Mayıs 2019 Salı Saat 18:40

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener 21.05.2019 tarihli grup toplantısı konuşmasında; "Yeni moda şu; çocuğa, eşe, dosta vakıf kurduruyorlar. Sonra devletin milletin parasını bu vakıflara aktarıyorlar. Sadece İBB’den vakıflara 850 trilyon lira aktarılmış. Kimin vakfı olduğunu biliyorsunuz. Okçuluk Vakfı‘na 16.5 trilyon lira yatırılmış. Yahu Malazgirt Meydan Muharebesi'nde bu kadar ok atılmadı.” ifadesinde bulunmuştur.

OKÇULAR VAKFI; 2013 yılında tüzel kişiliğe kavuşmuş özel hukuk hükümlerine tabi, kâr amacı gütmeyen, yardım ve hizmetleri karşılıksız olan, başta okçuluk olmak üzere, ata sporları ile bütün spor dallarını, bugünün ve geleceğin nesillerine sevdirmek, sporcuları eğitmek, maddi ve manevi olarak desteklemek, sporcularının ulusal ve uluslararası müsabakalara hazırlanmasına ve ülkenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla kurulmuş RESMİ, KAMU YARARINA ÇALIŞAN Türkiye’nin medarı iftiharı olan bir VAKIFTIR.

Vakfımız ile İBB, 5393 Sayılı Belediye Kanunu kapsamında kültürel ve sportif faaliyetleri içeren projeler gerçekleştirmiştir. Bu projeler kamuoyuna açık toplumsal hiçbir fark gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın yararlandığı ve/veya yararlanabileceği projelerdir.

OKÇULAR VAKFI’NIN tüm faaliyetleri ve organizasyonları denetlenebilir, şeffaf ve tamamıyla kamu yararınadır.

Sayın Meral Akşener, OKÇULAR VAKFI’NIN sosyal ve kurumsal yapısındaki bu

hassasiyetini dikkate alarak açıklama yapması gerekirken TAMAMEN ASILSIZ, MESNETSİZ, HUKUKSUZ VE GERÇEKLE BAĞDAŞMAYAN bu açıklamayı yapmasını akıl tutulması olarak niteliyor, reddediyor ve şiddetle kınıyoruz.

Sayın Meral Akşener iddiasını ispatla mükelleftir. Bu iddiasını ispatlamaya davet ediyoruz. Aksi halde kendisini “MÜFTERİ” ilan edeceğiz ve hakkında hukuki ve yasal yollara başvuruyoruz.

OKÇULAR VAKFI ile ilgili bu tür TAMAMEN, ASILSIZ, MESNETSİZ, HUKUKSUZ VE GERÇEKLE BAĞDAŞMAYAN ulusal ve yerel basında, internet sitelerinde, sosyal medyada haber yapan, yayınlayan kişi ve kurumları şiddetle kınıyor ve bu haberleri reddediyoruz. Bu tür haber yapanlar hakkında hukuki ve yasal yollara başvuruyoruz.

OKÇULAR VAKFI; TAMAMEN ASILSIZ, MESNETSİZ, HUKUKSUZ VE GERÇEKLE BAĞDAŞMAYAN bu saldırılara karşı boyun eğmeyecek, MALAZGİRT RUHU, FETİH ŞUURU VE 15 TEMMUZ KARARLIĞI İLE ÜLKESİ, GENÇLİĞİ VE MİLLETİ İÇİN ÇALIŞMAYA BÜYÜK AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR.

Kamuoyuna Saygı ile Duyurulur.

21.05.2019

Okçular Vakfı