Hem Kur’an-ı Kerim Öğrendiler Hem de Okçu Oldular!

Okçular Vakfı 2017-2018 dönemi Bayan Kur’an Kursu talebelerinin katılımıyla düzenlenen Okçuluk Turnuvası tamamlandı.

12 Mayıs 2018 Cumartesi Saat 18:58

Okçular Vakfı tarafından düzenlenen Kur’an Kursu talebeleri Okçuluk Turnuvası’nda dereceye girenlerin ödülleri törenle verildi. Yaklaşık 100 kursiyerin 1 yıl süren eğitiminin ardından 60 kursiyerin yarışmaya hak kazandığı turnuva klasik ve geleneksel olmak üzere 2 kategoride düzenlendi.

Okçular Vakfı Başkanı ve İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız’ın eşi Seyhan Yıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Okçuluk Turnuvası Ödül Töreni’ne Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın eşi Tülay Bak, İstanbul Valisi Vasip Şahin’in eşi Şeyma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın eşi Hatice Uysal, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın eşi Ferda Demircan, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın eşi Sümeyye Kılıç, Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Törende ayrıca günün anlam ve önemine dikkat çekilerek protokol tarafından ok atışları da yapıldı.

Ödül töreninde açılış konuşmalarını yapan Okçular Vakfı Başkanı ve İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız’ın eşi Seyhan Yıldız, “İçinde bulunduğumuz bu kutlu mekan Fatih Sultan Mehmet Han’ın ordusuna namaz kıldırıp İstanbul’un fethini başlattığı Okçular Tekkesi’dir. Okçular Tekkesi hem Osmanlı’ya okçu yetiştirmiş hem de ilim irfan mektebi olmuştur. Yıllarca hizmet vermiştir. Ne yazık ki daha sonra bölge halkının böyle bir yere ne kadar ihtiyacı varken top sahası olarak kullanılmıştı. Çok şükür Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde 2012 yılından itibaren tekrar faaliyete geçmiştir. Okçulukta sadece spor değil manevi, kültürel anlamlar barındıran bir uğraş vardır. Bu projemizde de hafız okçular bir yandan derslerine çalışırken manevi anlamda yoruluyorlar ama ok atarak zihinlerini dinlendiriyorlar.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcı kursiyerlere sertifikaları da dağıtıldı.