Kemankeş Projesi Büyümeye Devam Ediyor

Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile düzenlediğimiz Kemankeş Projesi kapsamında Belgrad Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği okçuluk kurslarına katılan kursiyerler sertifikalarını teslim aldı.

10 Şubat 2020 Pazartesi Saat 17:53

Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle 29 Ekim 2017 tarihinde hayata geçirilen 'Kemankeş Projesi' kapsamında Belgrad Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği okçuluk kurslarına katılan kursiyerler sertifikalarını teslim aldı.

Okçuluk kurslarına katılan kursiyerlere sertifikaların Okçular Vakfı Spor Kulübü Başkanı Mehmet Erdoğan, Okçular Vakfı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Bakırcı, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç takdim etti.

'Türk Okçuluğu Dünya Sahnesinde' sloganıyla yola çıkılan projede iki ortak 23 Kasım 2017 tarihinde protokol imzalamıştı. 'Kemankeş Projesi' ilk olarak 2018 yılında 16 ülkede Yunus Emre Enstitüsü tarafından uygulamaya konuldu. Almanya'da Berlin, Bosna-Hersek'te Mostar, Fas'ta Rabat, Filistin'de Ramallah, İran'da Tahran, Japonya'da Tokyo, Katar'da Doha, Kazakistan'da Nursultan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Lefkoşe, Lübnan'da Trablus, Malezya'da Kuala Lumpur, Mısır'da Kahire, Polonya'da Varşova, Sırbistan'da Belgrad ve Novi Pazar, Sudan'da Hartum ve Ürdün'de Amman şehirlerinde faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitülerinde proje uygulamaya konuldu. İlk iki okçuluk eğitimine de bahsi geçen ülkelerden sporcular katıldı. Yunus Emre Enstitüsü ve Vakfımızın yaptığı görüşmeler doğrultusunda 'Kemankeş Projesi' Yunus Emre Enstitüsünün faaliyet gösterdiği 10 ülkede daha uygulanmaya başladı. Avrupa'nın Türk kültürünü tanıyan; Arnavutluk'ta Tiran, Avustralya'da Melbourne, Azerbaycan'da Bakü, Bosna-Hersek'te Saraybosna, Gürcistan'da Tiflis, Hırvatistan'da Zagreb, Karadağ'da Podgortisa, Macaristan'da Budapeşte, Makedonya'da Üsküp, Pakistan'da Lahor ve Tunus'ta Tunus şehirlerinde yapılan çalışmalarla sporcular Türk okçuluğu kurslarında eğitim görmeye başladı.