VİZYON VE MİSYON

Başta okçuluk olmak üzere ata sporlarının milli, tarihi, sportif, sanatsal, kültürel ve eğitim nitelikleriyle kavranması ve kültürel bir bilinç olarak benimsenmesi için çalışmalarda bulunmak, başta okçuluk olmak üzere, ata sporları ile bütün spor dallarınını; bu gününve geleceğin nesillerine sevdirmek, sporcuları eğitmek, maddi ve manevi olarak desteklemek, eğitim ve spor tesisleri kurmak, ata yadigarı tesis ve alanları aslına uygun ihya etmektir.

Öncelikle Okmeydan’ında bir vakıf kültürüyle yüzyıllar boyunca hizmet veren her müessese gibi zamanla hususiyetini yitiren Okçular mektebini yeniden hayata kazandırmak, medeniyetimizin bütün unsurlarından miras aldığımız değerleri yaşatmak, bu değerleri kuşanmış,ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirilmesine, sporcularımızın ulusal ve uluslararası müsabakalara hazırlanmasına, ülkenin tanıtımına, doğal hayatın korunmasına katkı sağlamaktır.

Okçular  Vakfı Spor ve Kültür Merkezi, Güzel İstanbul’umuzun fethinin ardından Fatih Sultan  Mehmet Han’ın 1453 yılında fermanı ile kurulmuş bir ilim ,irfan ve spor tesisidir. Vakıf ve Spor Kompleksi olmak üzere iki ana bölümden oluşur.

Vakıf kısmında;

Mescit, Hünkar Köşkü, Konferans Salonu, Müze ve Kütüphane yer almaktadır.

Spor Kompleksi Kısmında;

Açık ve kapalı antreman alanları, eğitim sınıfları, kondisyon salonu, kafetarya ile  dünyada sadece okçuluk sporuna tahsis edilmiş “En büyük açık Alan Atıcılık Parkuru Yer Almaktadır.”

Fatih Sultan Mehmed Han’ın İstanbul fethinden önce ordugahını kurduğu ve tüm askerleri ile ilk Cuma namazını kıldığı alanda mevcut olan tarihi mihrap ve minber de vakfımız içinde muhafaza edilmektedir.

18300 m2 lik bir alana yayılan ve birbirine entegre edilmiş tarihi unsurları da içinde barındıran vakfımızı ziyaret etmenizi ve bizleri onurlandırmanızı yürekten dileriz…