Keçeci Piri Mahallesi, Fatih Sultan Minberi Cad. No:1, 34445 Beyoğlu/İstanbul İletişim ! (212) 254 66 54

İstanbul Geneli İstanbul’un Fethi Temalı Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması

Okçular Vakfı, fethin doğrudan ortaya çıkardığı bir vakıf olarak, yıllardır fethin simgelerini içerisinde barındırdığı inanç ve kararlılıkla faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu anlamda Fatih Sultan Mehmed’in ordusunu kurduğu ve fetih sonrasında okçulara vakfettiği bu alan üzerinde her yıl birçok aktivite ile kutsi bir vazife saydığımız fetih kutlamalarını gerçekleştirmekteyiz. Bu yıl ise İstanbul’da ilk, orta ve lise kademesinde eğitim gören öğrencilerimizi de fetih etkinliklerine dahil ederek, onlarla beraber Fatihi ve fethi hatırlamak istedik. Öğrencilerimizin yaşadıkları şehri onlara hediye eden büyük komutan Fatih Sultan Mehmed’e ve onun aziz hatırasına yönelik oluşturacakları resim, şiir ve kompozisyonlar İstanbul’un fethine dair en anlamlı eserler olacaktır.

Yarışma sonuçları 25.05.2022 tarihinde sitemizden ilan edilecektir. Yarışmada dereceye giren başvuruların ödülleri ise 29.05.2022 tarihinde Okçular Vakfı'nda kazananlara takdim edilecektir.

Kısa Videolar

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ