Keçeci Piri Mahallesi, Fatih Sultan Minberi Cad. No:1, 34445 Beyoğlu/İstanbul İletişim ! (212) 254 66 54

İstanbul Geneli İstanbul'un Fethi Temalı Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması Sonuçlandı

İstanbul Geneli İstanbul’un Fethi Temalı Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması

Okçular Vakfı, fethin doğrudan ortaya çıkardığı bir vakıf olarak, yıllardır fethin simgelerini içerisinde barındırdığı inanç ve kararlılıkla faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu anlamda Fatih Sultan Mehmed’in ordusunu kurduğu ve fetih sonrasında okçulara vakfettiği bu alan üzerinde her yıl birçok aktivite ile kutsi bir vazife saydığımız fetih kutlamalarını gerçekleştirmekteyiz. Bu yıl ise İstanbul’da ilk, orta ve lise kademesinde eğitim gören öğrencilerimizi de fetih etkinliklerine dahil ederek, onlarla beraber Fatihi ve fethi hatırlamak istedik. Öğrencilerimizin yaşadıkları şehri onlara hediye eden büyük komutan Fatih Sultan Mehmed’e ve onun aziz hatırasına yönelik oluşturacakları resim, şiir ve kompozisyonlar İstanbul’un fethine dair en anlamlı eserler olacaktır.

İstanbul Geneli İstanbul’un Fethi Temalı Resim, Şiir ve Kompoziyon Yarışması Sonuçları

Resim Yarışması Dereceye Girenler

1. Mustafa Emin Erdoğan (Kartal Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı BİLSEM)

2. Süleyman Ali Zambak (Bayrampaşa Tuna İlkokulu)

3. Hatice Rüya Turan (Bakırköy Kartaltepe İlkokulu)

Şiir Yarışması Dereceye Girenler

1. Elif Nida Çaylı (Sarıyer Şehit Muharrem Kerem Yıldız İmam Hatip Ortaokulu)

2. Fatıma Bakırhan (Beyoğlu Hasköy Ortaokulu)

3. Esmanur Şentürk (Bayrampaşa Mobil İmam Hatip Ortaokulu)

Kompoziyon Yarışması Dereceye Girenler

1. Beyza Ülgen (Gaziosmanpaşa Behçet Cambaz Anadolu Lisesi)

2. Nazlı Betül Öztürk (Sarıyer Şehit Fatih Satır Anadolu İmam Hatip Lisesi)

3. Hicran Gök (Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi)

Dereceye giren eser sahiplerine ödülleri 29 Mayıs Pazar günü saat 13.00'te Okçular Vakfı'nda takdim edilecektir.

Kısa Videolar

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ