Keçeci Piri Mahallesi, Fatih Sultan Minberi Cad. No:1, 34445 Beyoğlu/İstanbul İletişim ! (212) 254 66 54

Okçular Vakfı ve Geleneksel Türk Okçuluğu UNESCO’da

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ve Okçular Vakfı işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz çalışma ile Geleneksel Türk Okçuluğunu UNESCO SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS VARLIĞI listesine ülkemizin 11. değeri dünyanın ise okçuluk alanındaki ilk değeri olarak kaydettirmeyi başardık.

2019 yılındaki kabul duyurusunun ardından yapmış olduğumuz faaliyetler çerçevesinde ve Okçuluk Araştırmaları Enstitüsü’nün yayın politikası, gençlik projeleri, konferans ve sempozyum programları, miras yaygınlaştırma stratejileri, Okçular Vakfı Spor Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü’nün eğitmen eğitimleri ve sporcu eğitimleri ile yarışma, etkinlik kabiliyetini akademik yönlü geliştirme çalışmaları neticesinde ilgili mirasın ana merkezi olma hususunda yapmış olduğumuz Sivil Toplum Kuruluşu’nun Komiteye Akredite Edilme” başvurusu kabul görmüştür.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’nün katkı ve destekleri ile Okçular Vakfı Okçuluk Araştırmaları Enstitüsü’nün yürütmüş olduğu görüşmeler neticesinde 5 – 7 Temmuz 2022’de Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen“Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi Taraf Devletler 9. Genel Kurulu toplantısında UNESCO Akreditasyonu ilan edilmiştir.

Akreditasyon kabulü ile ülkemizi Somut Olmayan Kültürel Miras Varlığı üzerine temsil edecek Sivil Toplum Kuruluşu olmanın heyecanını yaşıyoruz. Türk gençliğine, kültürüne ve sporuna yapacağımız hizmetler aralıksız devam edecektir. Barışın dili olan spor ve kültürün birlikteliğinin en eşsiz örneklerinden olan tarihi Okçular Tekkesi’nin bugünkü temsilcileri olarak hep daha ilerisini hedefleyerek Somut Olmayan Kültürel Miras Varlığı’nın yaşaması Okçular Vakfı’nın ana misyonları arasındadır.

Kısa Videolar

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ