Keçeci Piri Mahallesi, Fatih Sultan Minberi Cad. No:1, 34445 Beyoğlu/İstanbul İletişim ! (212) 254 66 54

Uluslararası Fetih Kupası

Okçular Vakfı tarihçesinde de açıkça belirtildiği üzere, Fatih Sultan Mehmed Han’ın İstanbul’u Fethi’nin akabinde okçuların savaşta gösterdiği başarıya karşılık olarak vakfedilen Okmeydanı arazisi üzerinde kurulmuştur. Fetih Kupası; İstanbul’un Fethi’ni ve Okçular Tekkesi’nin kuruluşunu, dünya barışına katkı sağlamak, Türk kültüründeki hoşgörü unsurunu yansıtmak gayesiyle oluşturulmuştur. Asırlar boyunca savaş ve mücadelelerle devam eden insanlık tarihi son asırda insan odaklı düşünerek bu rekabeti spor sahasına taşımayı başarmıştır.

2013 yılından itibaren her yıl 27 – 29 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyon, elli ve üzeri ülkeden katılımcı ile düzenlenmektedir. Dünyanın en büyük sivil okçuluk organizasyonu olan, “Uluslararası Fetih Kupası” 3 farklı branşta (Modern, Makaralı, Geleneksel) yüzlerce sporcunun iştiraki ve çeşitli kutlama törenleriyle festival havasına bürünmektedir. Siz değerli destekçilerimizi ve okçuluk meraklılarını her yıl 27 – 29 Mayıs 2021 tarihlerinde bu görsel şölen ve amansız mücadeleyi izlemek adına Okçular Vakfı’na bekliyoruz.

FAALİYETLER

Kısa Videolar