Keçeci Piri Mahallesi, Fatih Sultan Minberi Cad. No:1, 34445 Beyoğlu/İstanbul İletişim ! (212) 254 66 54

Uluslararası Kuzey Kıbrıs Kültür ve Spor Festivali Sona Erdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) iş birliği ile düzenlediğimiz Uluslararası Kuzey Kıbrıs Kültür ve Spor Festivali sona erdi.

Uluslararası Kuzey Kıbrıs Kültür ve Spor Festivali kapsamında ünlü sanatçı Hande Yener konser verdi, tanınmış isimlerin yer aldığı “Şöhretler Karması” futbol müsabakası yapıldı.

Maç başlamadan önce iki takımın oyuncuları, sahada “Spora ambargoyu şiddetle kınıyoruz” pankartı açarak, mesaj verdi. KKTC Başbakanı Ersan Saner, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız da sahaya inerek, oyuncularla anı fotoğrafı çektirdi. Maçın başlangıç vuruşu iki takımdaki kadın futbolcudan geldi. 15’er dakikalık iki yarıdan oluşan maç, 4-3 kırmızı takımın üstünlüğüyle sona erdi.

Benter ve Yıldız’dan, “ambargolara hayır” mesajı

“Şöhretler Karması” maçı öncesinde konuşan Kıbrıs Vakıflar İdaresi Müdürü İbrahim Benter, spor faaliyetlerinin önemine işaret ederek Kıbrıs’ta gençlerin bu alanda büyük başarıları olduğunu söyledi. Haksız yere uygulanan ambargolardan dolayı KKTC’li gençlerin, dünyadaki yarışmalara katılamadığına işaret eden Benter, “KKTC’li gençlere fırsat verilirse, dünyada da büyük başarılar elde edecekler” dedi. Benter, Vakıflar İdaresi’nin gençlere ve spora verdiği desteğin süreceğini, faaliyetlerin artarak süreceğini ifade etti.

Vakıf Başkanımız Haydar Ali Yıldız da yaptığı konuşmasını “Kıbrıs Türkü yalnız değildir, biz her zaman buradayız” diyerek noktaladı.

Kısa Videolar

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ